MŮJ PŘÍBĚH
Poznejte mě o trochu blíž...
Již třináctým rokem žiju doslova svůj sen. Spojil jsem totiž, co mě baví nejvíce: restaurace (rozuměj: skvělé jídlo a obecně gastro prostředí), marketing a cestování. A jak jsem se k tomu dostal, že cestuji, navštěvuji restaurace a pomáhám jim, jak se zlepšit a jak uspět na trhu..? To se musím vrátit na úplný začátek.
Vyrůstal jsem a pomáhal v rodinném hotelu na pobřeží jaderského moře, nedaleko populárního italského letoviska Rimini. A právě zde jsem poprvé doslova přičichl k hotelovému byznysu, cestovnímu ruchu, restauracím a všemu kolem. Tento svět mne ihned pohltil. Tady jsem poprvé zjistil, že miluji práci s lidmi a že vyhrává pouze ten, kdo nejlépe uspokojí své hosty/zákazníky a má kvalitní reklamu. Zde se zrodila má vášeň a nasměrovala další budoucnost, co budu dělat...
Po mnohaleté pracovní zkušenosti v zahraničí a práci pro společnosti jako jsou Carnival, Emirates, Jumeirah Group nebo Marriott – kde jsem otevíral restaurace, dělal marketing, létal, pracoval jako manager a učil se – jsem měl jasnou představu, co budu dělat po návratu zpět do ČR. To, co mě zajímá, baví a umím nejlépe: pomáhat a radit (nejen) restauracím, jak být úspěšnější a předat jim své zkušenosti z prosperujících firem. Takže restaurační marketing byla jasná volba.
Nejprve jsem dělal tzv. „kritika“ (mystery shopping - zajímavý rozhovor na iDnes) restauracím, které mě oslovili. Navštěvoval a hodnotil jejich kvalitu a poskytované služby. Bylo zajímavé projít a vidět během jednoho roku přes 300 restaurací, kaváren a bister po celé Praze. V tomto období jsem založil i portál – restauračního průvodce www.timeoutprague.cz s jasným cílem: zaplnit díru na trhu a pomoci turistům (místím) s lepší orientací na pražské gastro scéně, inspirovat je, kam vyrazit a kde to stojí za to. Portál obsahuje doporučený seznam TOP 101 restaurací & barů včetně nejzajímavějších akcí ve městě.
Čím více jsem poznával majitele (vedení) restaurací, zjistil jsem, že všichni chtějí být úspěšnější, mít více hostů, být populárnější atd. Ale naprostá většina z nich neví, jak toho docílit nebo nemá dostatek času a nápadů. Což je obrovská škoda, protože mnohdy mají velký potenciál. A přesně v ten moment jsem se rozhodl naplno věnovat spolupráci a poradenství gastro podnikům s marketingem. Disciplíně, která je v dnešní době tolik potřebná.
Od té doby uplynulo už pár roků, pod prsty mi prošla stovka klientů, tisíce kampaní a po restauracích jsem snědl asi tunu jídla (bez legrace:)) A konečně jsem po dlouhém naléhání (typu: „Kdy konečně budeš mít web?“) vytvořil tento web, protože jsem si na to nakonec našel trošku více času – duben/2020.
Vítejte tedy na platformě „Restaurant Guru“!
Martin Fryč
Zakladatel RestaurantGuru.cz & váš marketingový poradce
Často kladené otázky (FAQ)
Na tyto věci, se mě lidí častokrát ptají
Proč dělám to, co dělám?
Kde se vzal název Restaurant Guru?
Co mě na této práci nejvíce baví?
Pro koho jsou moje služby určeny?
Jak si vybírám své klienty?
Kolik to stojí, jaká je cena spolupráce?
Největší chyby, které podniky (majitelé) dělají?
Jak efektivně propagovat restauraci a mít skvělý marketing?
RESTAURANT GURU
Tel: 739 957 772
Email: martin@restaurantguru.cz
ADRESA
Budova DRN, Národní 135/14, Praha 1
Česko